Skip to content

Vihreä koti kulttuurin ja liikunnan ystäville

Uusi koti historialliselta Pukkilan alueelta

Turun Pitkämäkeen, Pukkilan entisen kaakelitehtaan paikalle, ollaan suunnittelemassa uutta asuinaluetta yli 2000 asukkaalle. Alue henkii vanhaa käsityöläishistoriaa ja saa nyt arvoisensa uuden käyttötarkoituksen.

Olemme suunnittelemassa kerrostaloasumista Pukkilan alueen koillisosaan, vehreän Kähärin vanhan omakotitaloalueen kainaloon. Asuinkorttelimme suunnittelu on nyt käynnistynyt, ja sen ensimmäisten myytävien kerrostalokotien arvioitu ennakkomarkkinoinnin aloitus on keväällä 2022. Rakentamisen on arvioitu alkavan loppukesällä 2022.

Jätä meille yhteystietosi niin kuulet kun suunnittelu etenee ja asunnot tulevat varattaviksi.

Idyllinen naapurusto

Pukkilan alue sijaitsee idyllisten omakotitaloalueiden sylissä. Vieressä ovat Kähärin ja Pitkämäen alueiden naapurustot, joita leimaavat vehreät puistot, soratiet sekä tonttien vanhat kasvillisuudet.

Pukkilaa ympäröi monet puistot; Pitkämäenpuisto, Merikulmanpuisto, Kähärinpuisto lähimpinä. Naantalintien toisella puolella sijaitsee jopa pikkuruinen Muhkurinmäen luonnonsuojelualue. Pienelle alueelle mahtuu lukemattomia erilaisia luontotyyppejä etelärinteen lehdoista kallioharjanteen kuivien ketojen kautta pohjoisreunan varjoisiin kosteikkoihin.

Arjen palvelut

Pukkilan alueen palvelut ovat ensiluokkaiset. Manhattanin kauppakeskus sisältää 24 tuntia auki olevan päivittäistavarakaupan lisäksi apteekin, Alkon ja huoltoaseman. Länsikeskuksen palvelut ovat muutamien minuuttien päässä, eikä Raision Myllyn alueellekaan aja kuin kymmenisen minuuttia.

Lapsiperheetkin löytävät kodin Pukkilasta, sillä lähimmät koulut ja päiväkodit sijaitsevat alle kilometrin päässä tulevista kodeista. Näiden lisäksi Pukkilan alueella on tontti myös mahdolliselle uudelle päiväkodille.

 

 

Helposti harrastamaan ja liikkumaan

Jos harrastat kulttuuria tai olet urheilun seuraaja, Pukkilan uudet kodit ovat juuri sinulle. Tapahtumakeskus Logomo sijaitsee lähes kotiovella ja Ratapihan elämyskeskus -hanke tulee toteutuessaan tarjoamaan loistavat puitteet urheilun seuraamiselle, elämyksille ja kulttuurille.

Manhattanin Kauppakeskuksen äärellä sijaitsee Sports Centerin pelikentät sekä Tanssistudio Centro. Naantalin Pikatietä pitkin jääkiekkoa pääsee katsomaan ja harrastamaan neljän kilometrin päähän Gatorade Centeriin. Koulukadun ABC:n yhteydessä ja Saippua Centerissä sijaitsevat alueen lähimmät kuntosalit.

 

Sujuvat liikenneyhteydet

Pukkilassa asutaan loistavien kulkuyhteyksien äärellä. Alue on vain runsaan kahden kilometrin päässä Turun Kauppatorilta. Pyörällä pääsee rautatien yli kulkevaa siltaa pitkin rautatieasemalle alle kymmenessä minuutissa. Autotiet vievät alueelta kätevästi toisaalta Naantalin, Raision ja Rauman suuntiin ja toisaalta Helsingin ja Tampereen suuntiin.

Vihreiden valintojen Pukkila

Pukkilan suunnittelua ohjaa vahvasti kestävän kehityksen periaatteet. Vihreitä valintoja tullaan huomioimaan esimerkiksi energiaratkaisuissa, viherrakentamisessa, kestävän liikkumisen mahdollistamisessa sekä taloteknisissä ratkaisuissa. Valitut ratkaisut vahvistuvat suunnittelun edetessä, koska haluamme ottaa huomioon tulokset, joita kysymme turkulaisille ja tuleville asukkaille suunnatussa kyselyssä. Lue lisää Hartelan vihreistä valinnoista. 

Neljä syytä unelmoida kodista Pukkilassa

Vihreä Pukkilan kortteli

Kulttuuri- ja urheilutarjonta naapurissa

Loistavat liikenneyhteydet

Keskustaan vain kaksi kilometriä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet ensimmäisten joukossa kun korttelimme suunnittelu etenee.

Haluan kuulla lisää Turun Pukkilan suunnittelun etenemisestä

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.