Skip to content

Viisi syytä ihastua Kruunuvuorenrantaan

Julkaistu 4.11.2019

Jaa kirjoitus

Kruunuvuorenranta on uusi asuinalue Itä-Helsingissä, jota rakennetaan parhaillaan täyteen kukoistukseensa. Alue tunnetaan vanhoista huviloistaan ja taannoisesta huvilaelämästä sekä öljysatamana toimimisesta. Nykyään alueelle rakennetaan tulevien vuosien aikana tuhansille asukkaille uusia koteja sekä palveluita. Hartela rakentaa Kruunuvuorenrantaan korttelikokonaisuuden, josta parhaillaan myynnissä on Kruunuvuorenrannan Pilke. Olisiko Kruunuvuorenranta sinulle juuri oikea paikka asua? Esittelemme viisi meidän mielestämme parasta syytä muuttaa Kruunuvuorenrantaan.

1. Loistavat ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet.

Luonto on Kruunuvuorenrannassa vahvasti läsnä. Kävelymatkan päässä on kolme luonnonsuojelualuetta, luonnontilainen metsälampi, useita luontopolkuja
sekä vanha historiallinen kartanoalue. Laajojen ulkoilualueiden ansiota Kruunuvuorenranta on myös todellinen koiranomistajan paratiisi.

Kruunuvuorenranta alueena

2. Meren läheisyys, rantabulevardi ja vierasvenesatama.

Kuten jo alueen nimestä voi päätellä, meri on Kruunuvuorenrannassa vahvasti läsnä kaikkialla. Alueella on yhteensä kuusi kilometriä rantaviivaa, jonka varrella on
klassisia rantakallioita, kaksi vierasvenesatamaa, uimaranta sekä luontopolku.

3. Kruunusillat.

Tulevaisuudessa kolme siltaa yhdistää Kruunuvuorenrannan mm. Korkeasaaren ja Hakaniemen kautta keskustaan. Matka taittuu tällöin pikaratikalla noin vartissa ja polkupyörällä hieman hitaammin. Sillat aukeavat arvion mukaan 2026.

4. Huippuarkkitehtuuri ja kantakaupunkimaiset korttelit.

Kruunuvuorenrannassa kaupunkirakentaminen on tiivistä, mutta samalla ympäristöä ja alueen historiaa kunnioittavaa. Alueella on paljon kantakaupunkimaisia kortteleita ja useat talot ovat suomalaisten huippuarkkitehtien suunnittelemia. Hartelankin rakentaman Kruunuvuorenrannan Pilke -kohteen on suunnitellut arkkitehtitoimisto JKMM, joka tunnetaan mm. Amos Rexin suunnittelijana.

5. Uuden kaupunkiasumisen edelläkävijä.

Kruunuvuorenranta on monella tapaa edelläkävijä. Alueen jätehuolto on järjestetty nykyaikaisella putkikeräysjärjestelmällä. Useissa kortteleissa on yhteisiä tiloja mm. juhlien järjestämiseen ja etätyöhön. Hartelan Kruunuvuorenrannan Pilkkeessä asukkaiden käytössä on Smartpost-lokerikot sekä yhteiskäyttöauto.

 

Tutustu Kruunuvuorenrannan myytäviin asuntoihimme. 

Katso kohteemme