Skip to content

3 syytä muuttaa Oulun Tuiraan

Jaa kirjoitus

Lohitorni_maisema2

1. Parhaaksi palkittu kaupunginosa

Kotiseutuliitto valitsee vuosittain parhaan kaupunginosan koko Suomen alueelta. Vuonna 2019 valinta osui Oulujoen pohjoisrannalla sijaitsevaan Tuiran kaupunginosaan, joka tunnetaan mielenkiintoisen särmikkäänä ja elävänä kaupunginosana. 7000 asukkaan Tuiraa sanotaan pieneksi kaupungiksi Oulun kaupungin sisällä. Syynä on alueen poikkeuksellisen kattavat palvelut, parhaat mahdolliset liikenneyhteydet ja tuiralaisten yhteisöllisyys. Ei siis ihme, että Tuira on saanut huomiota valtakunnallisen palkinnon lisäksi myös oululaisten keskuudessa, ja se on valittu vuonna 2017 Kalevan äänestyksessä Oulun parhaaksi kaupunginosaksi.

2. Palveluita lähellä joka tarpeeseen

Tuiran alueelta löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut hyvään arkeen aina lähikaupasta, elokuvateatteriin ja viehättävään uimarantaan. Lisää palveluita löytyy Oulun keskustasta, jonne on vain alle kymmenen minuutin kävelymatka. Matka kulkee näppärästi viereistä Patosiltaa pitkin keskustaan, jonne on matkaa vain kilometri ja kauppatorillekin vajaa kaksi. Rautatieasemalle ja kirjastolle kuljet vain seitsemässä minuutissa. Upealle Nallikarin virkistysalueelle liikut vartissa nauttimaan kauniista luonnosta. Sairaalakin sijaitsee aivan lähistöllä kymmenen minuutin matkan päässä. Herkkuhetkiä voi viettää lähistöllä sijaitsevissa kahviloissa ja ravintoloissa. Kulttuurinystäviä kutsuu keskustan tuntumassa sijaitseva Oulun taidemuseo sekä Pohjois-Pohjanmaan museo.

3. Kaunis jokivarsi houkuttelee ulkoilemaan

Tuiralla on komeaa ja vehreää jokirantaa peräti 2,5 km. Juuri Tuiran uimalan kohdalta joki on niin leveä, että sitä on jopa luultu järveksi. Leveimmästä kohdasta vastarannalle on matkaa noin 250 m. Länsi-Tuiran pengerretty ja aidattu ranta on turvallinen ja mukava ulkoilupaikka niin lenkkeilijöille kuin lapsiperheille. Oulun Lohitornin vierestä kulkee Oulun kaunein ulkoilureitistö. Reitti jatkuu itään Oulujoen rantoja myötäillen ja länteen haaroittuen jokisuistossa Hupisaaren, Toivonniemen, Pikisaaren ja Toppilansalmen suuntiin. Vesistöjä ylittäviltä silloilta ja rantareiteiltä on Oulun kauneimmat maisemat. Reiteiltä löytyy useita uimarantoja, venesatamia ja kahviloita.

Tutustu Oulun Tuirassa myytäviin kohteisiin.

 

Tutustu kohteisiimme