Skip to content

Uusia myytäviä kerrostaloasuntoja suunnitteilla Tampereen Hervantaan

Hyvä paikka elää ja sijoittaa elämään

Hervanta on omaleimainen, monipuolinen ja asukkailleen rakas kotipaikka. Vuosien myötä Hervanta on kasvanut yhä urbaanimmaksi ja silti luonnonläheiseksi alueeksi, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Hervannassa asutaan urheilumahdollisuuksien, kauppojen ja palveluiden keskellä, elinvoimaisen kaupunkielämän sykkeessä ja luonnon äärellä. Ystävätkin saattavat asuvat vain muutamien minuuttien päässä omasta kodista. Ja Ratikan myötä on avautunut yhä uusia mahdollisuuksia asua tässä Tampereen eteläisessä kaupunginosassa.

Hervanta tarjoaa myös kulttuuria asukkailleen ja inspiroi jatkuvasti paikallisia luovan työn tekijöitä. Luova jälki näkyy niin arkkitehtipariskunta Pietilän suunnittelemassa Hervannan toimintakeskuksessa, nuorten taiteilijoiden muraaleissa kuin vauhdikkaissa kulttuuritapahtumissakin. Hervannan katukuvan maisema on eloisa, kansainvälinen, ja lisäksi puhutaan, että täällä on helppo olla omanlaisensa. Niin ikään Tampereen Yliopisto ja yrityspuistot vetoavat ulkomailta saapuviin työntekijöihin, tutkijoihin ja opiskelijoihin. Hervantaan on hyvä tulla, Hervantaan on helppo rakastua eivätkä monet sinne muuttaneet enää halua lähteä pois.

Hartela rakentaa uusia asuntoja Hervantaan

Tulemme rakentamaan Hervannan valtaväylän ja Insinöörinkadun väliselle osuudelle kolme uutta korttelia, ratikka- ja linja-autopysäkkien viereen. Rakennushankkeet pohjautuvat Tampereen kaupunkin vuonna 2017 järjestämään ideakilpailuun, jonka Hartela ja BST-Arkkitehdit voittivat ehdotuksellaan Keinutaan. Kortteleihin on tulossa monimuotoista ja yhteisöllistä asumista sekä useita erilaisia liiketiloja. Rakennusten arkkitehtuuri suunnitellaan ympäristöön sopivaksi ja se tulee muodostamaan mielenkiintoisia julkisia, puolijulkisia ja yksityisiä tiloja. Hervannan uusien asuntojen suunnittelu on alkanut ja rakennustöiden on arvioitu käynnistyvän vuoden 2022 lopussa.

Palveluita arjen elämään

Hervanta tunnetaan sen kaupunkimaisuudesta kaupungin sisällä. Kattavat palvelut tekevät arjesta sujuvaa, sillä monet päivittäiset asiat saa hoidettua vain pienen matkan päässä kotoa. Kauppakeskus Duon päivittäistavarakaupat, ravintolat ja erikoisliikkeet palvelevat alueen asukkaita, ja hyvinvointikeskus Triosta löytyy niin kirjasto, terveysasema, laboratorio, neuvola kuin myös nuorisokeskus. Lempäälän Ideaparkin palveluihin on ajomatkaa vartti.

Eri kulttuurien makuja pääsee nauttimaan Hervannan ravintolatarjonnassa. Syö paikan päällä, ota mukaan kotiin tai lähde vaikkapa piknikille  Ahvenispuiston nurmelle.

Sujuvat liikenneyhteydet

Hervannasta on toimivat julkisen liikenteen yhteydet eri puolille Tamperetta ja ratikan myötä ne sujuvoituvat entisestään. Keskustan palveluihin kulkee linja-auto ja Ratikka 20 minuutissa ja pyöräillen uutta Hervannan baanaa pitkin sinne ehtii 30 minuutissa. Tampereen Kehätielle ajaa autolla parisen minuuttia ja sen myötä sujuvasti toiselle puolen Tamperetta ja Pirkanmaata kuin myös muualle Suomeen.

Kuva: Raitiotieallianssi – Wille Nyyssönen

Helposti harrastamaan ja liikkumaan

Yksi Hervannan hyvistä puolista on lähellä kotia sijaitsevat urheilumahdollisuudet. Monelle eri lajille löytyy oma paikkansa ja urheiluseuransa Hervannassa. Ahvenisjärven vehreän puiston laidalla urheillaan Keskusurheilukentällä ja jalkapallokentillä. Uimahalli ja sen kuntosali ovat uusittu aivan hiljattain. Jäähalli, tennishalli, frisbeegolfrata ja useat kuntosalit täydentävät kattavaa tarjontaa.

Hervannan vapaa-aikakeskuksessa on monipuolisesti erilaisia tiloja sisäliikuntaan kuten kuntosali, tanssisaleja, palloilusali, tatami ja nyrkkeilysali. Kädentaitoihin pääsee syventymään niin savi- ja keramiikkatöissä ja kudonnassa.

Kuva: Visit Tampere – Laura Vanzo

Hervanta on aito vartin kaupunki, jossa kestävä kaupunkiympäristö ja elämä ovat saavutettavissa 15 minuutin kävelyn tai pyöräilymatkan päässä.

Oppiminen ja kasvaminen Hervannassa

Lapsiperheet viihtyvät Hervannassa ja alueelta löytyykin useita päiväkoteja ja kaksi yhtenäiskoulua, joista Ahvenisjärven koulu sijaitsee kilometrin päässä Hartelan rakentamista Hervannan uusista asunnoista. Tampereen teknilliselle lukiolle ja ammattikoulu Tredulle on matkaa vain 500 metriä. Poliisiammattikorkeakoulu,  Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu sijaitsevat myös lähellä. Hervanta on opiskelijoiden kaupunginosa tuoden iloista värikkyyttä kaupunkikuvaan.

Kuva: Visit Tampere – Opa Latvala

Hetkiä luonnossa

Elämän sykkeestä on lyhyt matka todellisille luontokeitaille metsien ja järvien maisemiin. Suolijärven luontopolku kulkee järven rantaa pitkin ja sen varrella komeilee jyrkkiä kallionseinämiä ja suuria siirtolohkareita. Veden ja metsän idyllisessä syleilyssä on myös kaunis Suolijärven uimaranta. Talvisin järven lumiset maisemat innoittavat hiihtolenkille, jonka jälkeen voi pistäytyä avantouinnilla ja saunotella rannan avantosaunassa.

Hervantajärven rannalle on Hartelan Hervannan asunnoista kolme kilometriä ja Ratikalla sinne matkustaa alle 10 minuuttia. Metsäluonnon syvä tunnelma on aistittavissa vanhan metsän alueella, ihmisten ja eläinten painamilla poluilla sekä useilla eri metsäreiteillä.

Kuva: Visit Tampere – Laura Vanzo

Kolme huippusyytä muuttaa tai sijoittaa Hervantaan

Hyvät yhteydet keskustaan

Loistavat palvelut kaikenikäisille

Koska Hartela rakentaa sinulle kodin

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Jätä yhteystietosi ja kuulet ensimmäisten joukossa kun alueen suunnittelu etenee.

Haluan kuulla lisää Hervannan suunnittelun etenemisestä:

Hartela

Lähirakennusyhtiö jo vuodesta 1942

Koteja saavat mielestämme rakentaa ainoastaan he, jotka tietävät rakentavansa maailman tärkeintä paikkaa ihmiselle, joka on säästänyt näitä nimenomaisia seiniä varten. Hän kokee kyseisessä tilassa elämänsä suurimmat ilot ja musertavimmat surut, astelee paljain jaloin itse koristelemassaan pesässä ja tuntee olevansa turvassa.

Seinien rakentajan on arvostettava kaikkea sitä tulevaa elämää –ja ihmistä.

Mikään rakennus ei ole kalliimpi kuin se, jossa ihminen ei viihdy. Hyvissä tiloissa liiketoiminta saa kukoistaa. Valitse tarkasti heidät, jotka muovaavat elämäsi neliöt. Heidän kättensä jäljissä on riitettävä ihailtavaa useammalle sukupolvelle.